Renkolainen Hämeenlinnassa

Myönnän asuvani Myllymäessä. 30 vuotta sitten olisin silloisessa snobismissani kertonut kotini sijaitsevan kauniilla parempimaineisella Kankaantaustalla. 1990-luvulla asuin Sairionkadulla sen pohjoisreunalla Sairiossa. Naapuri saman kadun eteläpuolella luuli hänkin asuvansa Sairiossa, mutta ei. Vanha aito syntyperäinen hämeenlinnalainen ilmoitti kylmästi, että Sairionkadun eteläpuoli kuuluu Hätilään. 

Tuttu opettajaperhe asui Papinniityssä, mutta heidän kanssaan samassa taloyhtiössä vasemmistolainen kunnallisvaaliehdokas ilmoitti olevansa Idänpäästä. Osa jukolalaisista on Nummelta ja kaurialalaiset HPK- ja Irwin-fanit ovat syntyperäisiä Rinkelinmäen asukkeja.

Kaverini ei ikinä sanoisi minulle asuvansa Hämeenlinnan Rengossa, vaan  edelleen vain ja ainoastaan Rengossa. Mutta tosiasiassa olen kuullut, että hän on renkolainen Rengossa, mutta Hämeenlinnassa naistentansseissa käydessään hänestä tulee hämeenlinnalainen.

Ernesto

 

Jätä kommentti

css.php