Riippuvuus itäenergiasta on riski

viite: puolustusministeri Häkämies Hämeenlinnassa maanantaina 2.3 / Lulu Riikosen blogiartikkeli

Puolustusmäärärahojen lisäämisen kyseenalaistaminen ei liene sama asia kuin halu heikentää Suomen puolustuskykyä. Presidentti Barack Obama on juuri päättänyt pienentää Yhdysvaltain puolustusbudjettia, mutta keskittää resursseja tietyille puolustusvoimien osa-alueille. 

Suomessakin kannattaa hakea uusia tehokkaita ratkaisuja eikä suoraan hyväksyä määrärahalisäyksiä. Mikäli yleisen asevelvolisuuden poistaminen tuo säästöjä, ei sitä kannata pitää yllä vain siksi, että nuorison yleiskuntoa saadaan nostettua. Kunnon kohotottamiseen voidaan kehittää edullisempia, yksilöllisempiä ja monille nuorille motivoivempia keinoja. Omasta puolestani olisin valmis yleisestä asevelvollisuudesta luopumaan.

Itsenäisyyden kannalta olisi tärkeä keskustella myös esimerkiksi energiaomavaraisuudesta. Riippuvuus itänaapurin energiavaroista on mielestäni merkittävä puolustuspoliittinen riski.

Ernosto

Jätä kommentti

css.php