Pekkarinen yllätti: ”Rikkaat mukaan lamatalkoisiin”

Mauri Pekkarinen teki tänään TV1:ssä rohkean aloitteen: ”Rikkaat mukaan lamatalkoisiin”. Hän hieman arvosteli hallituksen aiempia ratkaisuja verokevennyksistä, jotka ovat suosineet hyvätuloisia. Lisäksi hän jopa esitti harkittavaksi hyvintomeentulevien pääomaverotuksen ja tuloverotusta korottamista. Jyrki Katainen tyrmäsi Pekkarisen ajatukset välittömästi.

Olen täällä blogissa lukenut monia aidosti hyviä, erityisesti naisten kirjoittamia, artikkeleja liittyen nykyisen taantuman tainnuttamiseen. Jotkut miestenkin artikkelit ovat olleet kohtuullisen ansiokkaita. Näiden kirjoitusten takana on ollut sekä Pekkarisen puolueen että Kataisen puolueen edustajia.

Olen hyvin kiinnostunut kuulemaan näiltä molempien puolueiden jäseniltä kommentteja Pekkarisen aloitteista.

Ernosto

 

4 kommenttia artikkeliin “Pekkarinen yllätti: ”Rikkaat mukaan lamatalkoisiin””
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Heippa Kari!
  Päästiin politiikan puolelle. Ruraalikepulaisena olen sitä mieltä, että yhteiskunnan on huolehdittava niistä, jotka eivät itse siihen pysty. Tarkoitan lähinnä vanhuksia, lapsia, vammaisia ja pienituloisia. Kepulaisuuden voi kiteyttää osuustoimintaan: jokainen voi yrittää omista lähtökohdistaan ja lunastaa osuutensa, mutta äänivaltaa jokaisella on yksi, ei osuuksien lukumäärä. Osuuksiin ei liity spekulatiivista arvonnousua, koska niitä ei voi kaupata missään. Jos lopetat toiminnan osuuskunnassa, osuutesi arvo palautetaan sinulle. Esimerkiksi ainoat kotimaiset pankit ovat osuustoiminnallisia, lukuunottamatta muutamaa säästöpankkia.
  Sitten verotukseen: Valtion progressiivinen tulovero vie jo nyt suurituloisilta yli puolet tuloista. Sitä ei voi kasvattaa työmotivaation kärsimättä. Pääomavero on mielestäni jo nyt tapissaan, koska yli 30 %:n verotus karkottaisi pääomia ulkomaille.
  Ainoa reipas korotus on vara tehdä kunnallisverolle ja vielä niin, että alimpien tuloluokkien verotettavan tulon rajaa korotetaan. Kunnallisverossa kaikki maksavat saman prosentin, ja rahojen jakokin on omissa käsissä. Jahka työttömät ovat selvillä tästä lamasta ja ansiosidonnaisten päivärahojen aika ylitetty, rahanjako kuntien sossuissa alkaa. Tähän pitäisi jo varautua. Valtio on velkainen, kaupungin ei tarvitse olla.
  Kirjoittamiseni on kankeaa, joten menenkin tiistaina kepun järjestämälle kirjoituskurssille.
  Voi hyvin, smör bra t. Hessu K.

 2. Pekka Lampela sanoo:

  Ihan vain sellainen kommentti, että kyllä monienkin hyvätuloistenkin työmotivaatio joutaa kärsimään kun ajatellaan kuinka vähän aikaa käytetään perheen, etenkin lasten kanssa. Ja tulokset näkyvät.

  Toinen kommentti: 500 rikkaimman verotilastoissa suurin osa maksaa noin 30% veroja, ei yli puolia. Keskituloisilla tilanne on toinen.

  Kolmas kommentti: Tanskan ja Ruotsin reippaasti korkeampi veroaste pitäisi näkyä huonompina kansantalouden lukuina. Ei näy. Tanskalaiset päin vastoin ovat useissa tilastoissa Euroopan onnellisinta kansaa.

 3. Kari Aavasto sanoo:

  Eivätkö kokoomuslaiset naiset uskalla ottaa kantaa todella hyvätuloisten tulo- ja pääomatulojen kiristämiseen. Siis Pekkarisen esityksen puolesta tai sitä vastaan. Pekkarisen esityksen taustalla on saada lisää varoja taantuman tainnuttamiseen ottamalla rikkaat mukaan lamatalkoisiin.
  Hannu tuossa jo ansiokkaasti ilmaisi keskustalaisen näkemyksensä.
  Kiitos myös Pekalle kannanotostasi.

  Ernosto

 4. Raimo Lehto sanoo:

  Ei kai tämä nyt niin kovin mutkikas asia voi olla. Jos yhteiskunnassa yhteisesti sovittujen menojen maksuun eivät nykyiset tulolähteet riitä eikä muista kuluista voida/haluta tinkiä on ainoa keino lisätä valtion ja kuntien tulovirtoja. Ja mistäpä niitä lisäät muualta kuin sieltä, missä rahaa on, eli suuromistajilta ja suurituloisilta. Ei sitä kovin pienituloista voi loputtomiin kupata. Sensijaan 10000 – 20 000 euron kuukausipalkalla voi jo paremmin osallistua yhteiskunnan kustannusten kattamiseen. Kyllä Pekkarinen tässä aivan oikealla asialla on. Toinen asia sitten on, että menojen puolella olisi kyllä aika paljon tehtävää ja varsinkin näin laman aikana kun yksityishenkilöidenkin pitää menojensa kanssa olla erityisen kriittinen.

Jätä kommentti

css.php